Kermisprogramma

Brandweerman Sam opent de kermis

Op vrijdagavond 15 september zal de kermis om 19.00 uur officieel geopend worden door burgemeester Hans Verheijen. Dat doet hij niet alleen. Niemand minder dan Brandweerman Sam helpt hem daarbij. Kinderen kunnen op de foto met hem en ontvangen dan een kortingsmunt. De opening vindt plaats voor het nieuwe Huis van de gemeente, Kasteellaan 27.

Zaterdag begint de kermis prikkelarm

Kermis biedt al eeuwen veel plezier aan jong en oud. Maar niet voor iedereen is de kermis altijd een feest. Daarom begint de kermis op zaterdag prikkelarm. Dat gebeurt om de kermis ook aantrekkelijk te maken voor mensen die niet tegen teveel prikkels kunnen door aandoeningen als autisme, ADHD, epilepsie of niet-aangeboren hersenaandoeningen. De attracties op de Wijchense kermis doen het op zaterdagmiddag van 13.00 tot 14.30 uur rustiger aan. Er is dan geen harde muziek, geen licht(effecten) en de attracties draaien wat rustiger. Er gelden normale ritprijzen.

Kindermiddag

Maandag 18 september: Traditioneel is het op maandagmiddag Kindermiddag. Kermisclown Desalles is ook weer van de partij.

Kleurwedstrijd

Kleurplaten kun je afhalen bij Intertoys in de Marktpromenade of hier downloaden.

Voor iedereen die de kleurplaat inlevert is er een gratis verrassing. Het inleveren van de kleurplaten kan op maandagmiddag 18 september van 14.00-16.00 uur bij de stand voor het Huis van de gemeente. Daar heeft clown Desalles zijn circustent staan. Clown Desalles is er weer om iedereen, groot en klein, te vermaken.

Vuurwerk aan het einde van de kermis

Dinsdagavond wordt de kermis traditioneel afgesloten met een spetterend vuurwerk in de kasteeltuin. Aanvang 21.30 uur.